Снимка: БТА
fallback


Изслушването на кандидатите за председател на КПКОНПИ ще се проведе на 3 декември. Това реши на днешното си заседание парламентарната Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Главният прокурор Сотир Цацаров и народният представител Симеон Найденов са двамата кандидати за поста. Следващият четвъртък, 28 ноември, комисията ще прегледа концепциите на двамата кандидати и ще вземе решение дали да ги допусне до изслушване.

КПКОНПИ е без председател от лятото на тази година, след като Пламен Георгиев подаде оставка, заради скандал с части от негов имот. Той беше назначен за генерален консул във Валенсия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Защо Цацаров не е единственият кандидат?

9

Анонимен

преди 4 години

Прокурорът който ще запомним с НИЩО. Той НИЩО не направи през целия си мандат, освен да прокара поредното *** на мафията Гешев. Последния не само, че не може да се похвали с нищо, дори го очаква наказателно преследване на европейско ниво, заради показния арест на единствения желан от народа кмет Иванчева. Бяха и подхвърлени пари, защото пречеше на мафията, но истаната излезе още тогава наяве и се разбра, кой е корумпирания.

8

Краси

преди 4 години

Може ли комуниста Цацаров,дето иска да "събуди" комисията да даде информация:колко струва издръжката на комисията и колко пари е събрала до сега?За да можем да сравним догодина числата.

fallback