fallback

Предвижда се увеличение на пенсиите от 1 юли догодина, но според ВМРО това не е достатъчно. От партията искат договаряне с ГЕРБ минималната пенсия да е 250 лева, а депутатът Александър Сабанов коментира това искане в предаването "Денят ON AIR".

"В началото, когато се съставяше правителството "Борисов 3", в нашата програма заедно с ГЕРБ е описано точно и ясно, че пенсиите трябва да се доближават до прага на бедност", припомни депутатът.

Той допълни, че пенсиите се формират и изплащат въз основа на платената от работещите осигуровка.

"Когато повишаваме доходите на работещите, те внасят повече осигуровки в бюджета и се получават по-големи пенсии. Сегашните пенсии се изплащат от сегашните работещи, а не старите", каза Сабанов.

Депутатът коментира и шансовете за рецесия в Европа и как би могла да реагира нашата страна.

"Балансираният бюджет дава възможност за поставяне на буфери. Всяка година има преизпълняване на бюджета. Този буфер няма да е малък тази година, надяваме се и догодина. Има достатъчно буфери, които могат да поемат известна част, ако ни удари рецесията", каза Александър Сабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Депутатът спомена и гласувания днес законопроект за държавен бюджет, като напомни за участието на партията  и ролята на "Обединени патриоти" при второто гласуване.

"Колегите от ГЕРБ да си правят сметка. Ние не заплашваме никой, искаме разговор, затова правим тази среща", заяви Сабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Факт

преди 4 години

Минималната пенсия трябва да е не повече от 40% от средната пенсия. Ако минималната е 250 лева, трябва средната да е поне 625 лева, а не 350 лева, както е сега.

21

Шок

преди 4 години

А тези от ВМРО могат ли да живеят с 250 лева на месец???Като са патриоти, защо не пренасочат пари от етносите към хората, които са работили по 40 години???А дават общински жилища и социални помощи на хора без трудов стаж и 1 работен ден?Как хора без трудов стаж вадят пари за имоти??Бягайте докато можете.И ГЕРБ се хвалят с магистралите и какво са направили за ромите, а българите да плащат сметки и данъци?? Защо???

20

Анонимен

преди 4 години

Индивидуалните партиди за пенсия отдавна са възможност в България като допълнително пенсионно осигуряване, но колко хора са си ги направили? По досегашно развитие на пенсионните фондове, излиза, че родените след 1959 година ще получават по-малки пенсии, заради отрицателната доходност на тези фондове и голямите им такси. По-малки са и пенсиите на сегашните пенсионери, заради парите пренасочени към тези фондове за родените след 1959 година.

fallback