Снимка: архив Булфото
fallback

В ГЕРБ не е обсъджана темата за бъдещ председател на КПКОНПИ, обяви шефката на парламентарната група Даниела Дариткова във връзка с информацията, че Сотир Цацаров ще оглави КПКОНПИ.

"Не са обсъждани още кандидатури. Срокът не е изтекъл. Предстои. Тогава ще може да видите кои са предложените кандидати", каза още Дариткова.

Oще по темата

По-рано днес и председателят на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев заяви, че няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ.

"Прочетох за тази информация. Няма до този момент официално постъпило нито едно предложение от народен представител, от група народни представители или политическа партия в парламента за шеф на КПКОНПИ", каза Ячев.

На въпрос дали Сотир Цацаров би бил подходящ кандидат, Ячев обясни, че не може да обсъжда качества на кандидат, който не е предложен. Ячев обърна внимание, че не е участвал в преговори и не знае за такива за поста шеф на КПКОНПИ.

"ПГ на "Обединени патриоти" не е търсена за кандидатура на шеф на КПКОНПИ, нито за евентуална такава. Все пак срокът е другата сряда", допълни още Ячев.

Народният представител заяви, че в НФСБ не са обсъждали кандидатура. "Нормално е да бъде предложена от най-голямата политическа сила. Ако няма такива предложения, най-вероятно тогава ще коментираме в рамките на "Обединени патриоти". На този етап не сме обсъждали кандидатура и имена", допълни още Борис Ячев.

Той изтъкна, че кандидатът за председател на Антикорупционната комисия може да бъде предложен и само от отделни народни представители, не от цяла парламентарна група. На въпрос дали смята в лично качество, че Сотир Цацаров е подходящ за тази кандидатура, Ячев обясни, че той формално отговаря на условията.

"Ако утре постъпи номинация или ако днес след обяд, след един час постъпи номинация може да бъде обсъждан. Не е необходимо да има и такова междупарламентарно или политическо обсъждане, тъй като след като влезе по процедура има още 14-дневен срок, в който се проверяват документи", уточни още Ячев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

ДПС ще го реши този въпрос ....

11

Хипотетично

преди 4 години

Да назначат Пеевски направо, че да пребори корупцията!

10

Анонимен

преди 4 години

Чудесно. Значи ако стане шеф на КПКОНПИ Цацаров ще попита най-сетне Бойко Борисов защо никога не е подавал декларация за имуществото си при встъпването в длъжност и при напускането й както го изисква законът. А като наказателен специалист ще се поинтересува дали пък Бойко Борисов не предпочита да не подава декларация и в краен случай да отнесе само глобата за това вместо да подаде декларация и да попадне под ударите на няколко члена на НК за съставяне на документ с невярно съдържание.

fallback