Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов заяви по време на церемонията по връчването на наградите на КРИБ и на списание "Икономика" - "Мистър и Мисис Икономика" за 2019 г., че няма да има промяна в данъчната политика.

Данъците си остават тези, мощно инвестираме в образование, здраве, спорт, култура, археология, каза премиерът. Той изтъкна, че правителството внимателно и пестеливо харчи в условията на голямата задлъжнялост в световен мащаб на държавния и частния бизнес, като напомни, че тази задлъжнялост е огромен риск, особено за малките държави.

Борисов благодари на деловите среди, че с уменията си, волята и с предприемчивостта дават възможност икономиката да продължава да расте, и отчете, че България има ръст близо 4 на сто на износа, предаде БТА.

Премиерът изброи инфраструктурните проекти, по които в момента се работи, и с подкрепата на бизнеса, като сред тях са обходът на София /"Младост" - магистрала "Тракия"/, магистрала "Хемус", магистрала "Европа", магистрала "Струма" в района на Кресна, проектите в района на Габрово.

Бойко Борисов изтъкна и газовите проекти, и напомни за платеното за американските централи, за реакторите, за КТБ и за Ф-16. "Плюс всичко това, което сме направили, сме на излишък, заяви премиерът и отбеляза, че по време на управлението на Пламен Орешарски страната е била на дефицит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Койчо

преди 4 години

О цар Тиква, колко си велик ти царю! Да не говорим, че КТБ, Ф16, плащанията по Мариците, газопровода и студеният резерв ТЕЦ Варна на бай Доган са си чиста проба кражби.

61

1

преди 4 години

др.бойко,на кого да вярваме,вашия страхливец влади финансиста,при едно интервю,каза че кметовете,които не вдигнат местните данъци,изобщо да не ми идват,да искат ,пари от държавата,ти казваш,че данъци,няма да вдигаш,сега на кого да вярваме,на тъпана или на .....................

60

Финансист

преди 4 години

2001 г при 75 лв минимална заплата се гласува закона за 50 хил лв праг за влизане по ДДС.Днес при 560 лв мин. заплата прага е все още същия.Вече няма Бизнес който да прави под 50 хил оборото годишно. Така ,че всеки Бизнес ,дори и най-дребния плаща 10% плосък данък + 20% ДДС + 5 % корпоративен = 35% данък .Инфлацията е увеличила доходите точно 7 пъти,трябва и прага за влизане по ДДС да бъде увеличен реципрочно НО Тиквата не го прави.Това само по себе си , си е чисто увеличение на данъците!!!

fallback