fallback

Депутатите одобриха процедурните правила, по които ще бъде избран новият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Мястото остана вакантно след като Пламен Георгиев подаде оставка по обществен натиск през юли, причина за която стана скандалът около пристройката на терасата му.
Oще по темата


"Професионалният профил на председателя на комисията се определя от закона. Трябва да е юрист със стаж поне 10 г., обществено приемлива фигура, да не е в конфликт на интереси, да има желание и енергия да се заеме с тази трудна работа", каза зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.

На 20 нoeмври изтича срокът, до който може да се направят предложения за поста.

Ячев обясни, че номинираният кандидат ще трябва да изготви своя концепция как ще работи като председател.

"В тези 6 месеца, от илизането на Пламен Георгиев в отпуск, комисията работи с намален състав, там има липса на кадри. Въпреки че работи без председател, тя успя да се справи с предизвикателствата. През октомври направихме регулярно изслушване, над 1200 сигнала са проверени и свършеното е впечатляващо", посочи още събеседникът.

"Бюджет 2020 е добър, но можеше да е още по-добър. Подкрепихме го в комисии, ще подрепим и в зала, но с резерви. Подрепяме, че приоритет са здравеопазване, образование и инфраструктура. Но смятаме, че повече пари трябваше да се заделят за пенсиите", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

И верен на Вожда на Шайката.

4

1234

преди 4 години

А апартамента как е? Сигурно са избрали някой под наем като Горанов.. До къде стигнахме! Да назначаваме най големите бандити за шефове. 100 процента за да е зависим е нагазил лука не отдавна

3

Карлсон

преди 4 години

Ако няма барбекю и жакузи на покрива - не става!

fallback