Снимка: Facebook

Малко след като коментира 30-годишния преход в социалните мрежи, премиерът Бойко Борисов публикува отново на страницата си в социалните мрежи видео, в което става ясно, че лети над новото трасе - част от Общоевропейския транспортен коридор № 10.

Там премиерът ще открие заедно със сръбския президент новоизградения участък от автомагистралата от българската граница до сръбския град Ниш. С това приключва процесът по изграждането на автомагистралния път от Белград до българската граница.

Във видеото премиерът коментира, че вижда колко много български работници се трудят в почивния ден събота. С кола ще бъде като с хеликоптер, отбеляза Борисов във видеото.

На страницата си във Facebook българският премиер написа: "Пътувам за Сърбия, където по покана на президента Вучич ще участвам в церемонията по откриване на магистралата от българската граница до Ниш. А това е нашият участък на строящата се АМ „Европа“, която е част от трансевропейския коридор номер 10, свързващ Лондон с Истанбул. Тя включва три участъка с обща дължина 48 км – от ГКПП „Калотина“ до Драгоман, от Драгоман до Сливница и от Сливница до Северната скоростна тангента на София. В момента се работи с бързи темпове в 17-километровия участък от Драгоман до Сливница, който трябва да е готов през 2021 г. През този месец ще започнат строителните работи и в участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман с дължина 14,5 км. Третият участък от магистрала „Европа“ е от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента и е с обща дължина 16 км За него предстои да бъдат предприети действия по процедиране на изготвения парцеларен план с цел отчуждаване на терен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase