Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Изгоненият от България руски дипломат е опитал да вербува началник на българска специална служба, обясни премиерът Бойко Борисов пред bTV.

Във вторник МВнР обяви дипломатът, който е един от първите секретари в руското посолство, за персона нон грата и е връчена нота с нареждане да напусне България до 24 часа.

Oще по темата
От руското посолство съобщиха, че дипломатът ще напусне страната в посочения в нотата срок. "Руската страна си запазва право за ответни мерки", посочиха от дипломатическото представителство.

Във вторник МВнР обяви дипломатът, който е един от първите секретари в руското посолство, за персона нон грата и е връчена нота с нареждане да напусне България до 24 часа.

От руското посолство съобщиха, че дипломатът ще напусне страната в посочения в нотата срок.

"Путин ме познава добре, знае че не се подавам на натиск и не изгоних руски дипломати, когато всички гонеха. Но когато дипломат на висок пост го хвана да вербува мои началници, мигновено го парирам. Ако пратя шпионин да вербува някой от началниците на служби на президента Путин, гоненето ще му е малко наказание", коментира днес Борисов.

Той допълни, че за щастие шефът на спецслужбата, когото руският шпионин е опитал да вербува, е изключително верен на Родината си.

"Веднага дойде да ми каже, оттам нататък си направихме всички мероприятия", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

Свободен българин

преди 4 години

До стар чвор "квото и да пишете ние Българите обичаме Русия" НО НЕ ОБИЧАМЕ ПОЛИТИКАТА НА РУСИЯ. ЗАЩОТО Е ИМПЕРСКА.

175

lorko

преди 4 години

За тях е важно да са в полезрението.Ако някой политик се стреми неистово към ромските гласове ,...би си направила снимка със Силвестър Сталоун,каквато има във в.Труд ,но не се коментира.Комедианта никога е нямал решение за България.Просто си играе ролята...........Много хора се питат,...."А ЗАЩО БОЖЕЗАЩО.".Защото,псевдо-интелектуалното обкръжение от спортист-шахматисти около Гойко е духовно незряло.Могат да се разпознаят по репликата:"А защо не можеш да играеш на шах?".Отговор:"А пиано?"

174

Анонимен

преди 4 години

Най-обидното за управляващите в София и Банкя е в това, че вече не могат да предизвикат и реакция от руска страна, а в същото време Макрон и Джонсън решават вътрешни проблеми, упражнявайки се върху България...

fallback