Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последния си работен ден като депутат лидерът на "Атака" Волен Сидеров не получи възможност да обясни защо си тръгва и явно се почувства обиден от факта.

Повод за това стана липсата на дебат за подадената от него оставка като законотворец. Той поиска думата да се изкаже, но председателстващият заседанието Емил Христов от ГЕРБ му обясни, че вече тече процедура по гласуване и няма как да му даде думата.

Още по темата
Заради това и шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова се извини на Сидеров. Според нея обаче той е реагирал твърде късно.

"Поднасям извиненията си към г-н Сидеров, но най-вероятно се получи недоразумение. Не беше разбрано, че той иска думата своевременно. Искрено съжалявам за случката", каза Дариткова.

А самият Сидеров отсече, че напуска парламента с чест и достойнство. Според него е безпрецедентно председателстващ заседанието да не му даде думата за да обясни мотивите за решението си да подаде оставка.

"Аз напускам по причина чест и достойнство. Дадох дума. Исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент", отсече лидерът на "Атака". Той припомни, че е дал дума да напусне парламента, тъй като се кандидатира за кмет.

"Поканих моя опонент Ангел Джамбазки от ВМРО да направи същото, тъй като това е мъжката постъпка. Той не направи това, с което доказа, че нито има чувство за чест, нито постъпва мъжки. Всъщност измами избирателите, явявайки се за кмет и водач на листа, след което се върна на топлото място в Европарламента за 15 хил. евро месечна заплата. Това е Джамбазки", скочи Сидеров.

Освен това според него Народното събрание започва да придобива все повече антибългарски характер. По думите му това е станало ясно, когато са гласувани парите за самолетите F-16.

"Такъв случай в света няма. Няма друга държава, която извадила пълната сума за нещо, което купува, вкарала е в касата на чуждата компания и чака да получи след 4 години това, което е платила. Такъв случай в света няма. То доказва колко васално е поведението на България спрямо новия голям брат", обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase