fallback

Общ преглед
Отпадането на механизма е нещо добро, но това трябва да ни амбицира още повече. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който поздрави министерствата за усърдната работа, след като вчера ЕК обяви доклада по механизма за сътрудничество и проверка за България.
Oще по темата
Според него това е добър доклад, но "още не сме идеални и трябва да положим допълнителни усилия". Борисов настоя за ежедневна борба за върховенството на закона, срещу корупцията и контрабандата.

Включително и към Станишев мога да изкажа благодарност, коментира Борисов в началото на правителственото заседание, но изрази съжаление, че политическите опоненти реагирали все едно нещо лошо се е случило.

"Било подарък за правителството. Никъде не казват правителството или Борисов, казват България. Утре ще дойдат да управляват, ще има една държава, която не е под ударите на механизма", изтъкна той.

Според премиера всички държави в Европа ще бъдат наблюдавани за върховенството на закона, свободата на медиите и демокрацията.

Случи се нещо хубаво за България, но дори отделянето ни от Румъния не е хубаво, каза Борисов и допълни, че балканските страни трябва да вървят заедно, за да просперират.

Премиерът призова министрите да подкрепят точка от дневния ред на Министерския съвет, която гласи, че "Български пощи" ще разпространяват и продават печатните издания в страната. Той каза това по повод посещение на "Репортери без граници" у нас.

"Считам, че единственото нещо, което може да направи държавата в тяхна подкрепа и в подкрепа на свободата на словото, е да не оставяме частници да правят разпространение", каза премиерът. Така според него държавата ще гарантира, че "всяко издание ще отиде там, където искат да го прочетат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

1

преди 4 години

До Хахо,а нож за сърцето на най-младия комунистот Банкя ,ще има ли.

69

до Хахо

преди 4 години

До ХахахаСамо наивници и *** като ХАХА и забулдените офси глацуващи редовно за ГеП вярват че има комунисти или *** които нито се наричат такива, нито даже са и наследници на комунисти за да си гласуват пак. Всички партии са хитреци на дребно и манипулатори борещи се за кокала и са един дол дренки.гласуващите са хора които все още не са разбрали че която и партия да изберат нищо по добро няма да станесамо ще осигурят гарантирано плюскане на 240 грухтящи шопара след изборитетова е

68

1

преди 4 години

др.борисов,мониторинга не е паднал,а е отменен,само за България и Румъния,а се въвежда мониторинг,за всички страни членки на ЕС, и това е по-страшно за България,не знам съветниците ви ,как ви съветват,но това е положението.

fallback