Снимка: 5kmrun
fallback

Президентът Румен Радев е участвал в традиционно съботно бягане на инициативата 5kmrun.

С участието на 5kmrun в качеството си на обикновен гражданин, нашият президент потвърди максимата "В бягането и спорта всички сме равни"! За бегачите беше удоволствие, привилегия и чест, а и признание г-н Румен Радев да бъде част от нашата съботна 5 км общност!", пише в пост на страницата на организаторите във Facebook.

Наскоро държавният глава обяви инициативата си "Спортувай с президента", като заяви, че трябва да се покаже лична ангажираност на всички нива.

Идеята за 5 км свободно, но организирано бягане възниква в Англия през 2004 г.

В момента у нас то се провежда в 4 града на България и 5 парка в събота сутрин и популяризира бягането като част от здравословния начин на живот.

Oще по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 4 години

Той и Боко искаше да се включи, ама нямаше желание.

35

ГЕРБ са гадове

преди 4 години

до бай ТошоАбе то и на безродния некадърник Борисов нито му се отдава да управлява, ама виж 10 години ни води към дъното. Пък колко пъти станахме за смях пред цял свят, заради простотиите му това не го броя.

34

бай Тошо

преди 4 години

Браво на Радев, това му е работата - да бяга и да награждава разни деятели за разни неща. Миналата седмица пак награди разни хора и много добре се справи - всичко по протокол както си му е реда. Затова сме го избрали, само да не се меси в политиката, че тогава става за смях! :))

fallback