Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

България е готова на компромиси, ако Скопие спре с глупостите, смята вицето Красимир Каракачанов.

"Ние сме готови на компромис, ако в Скопие спрат да фалшифицират историята, спрат с антибългарската политика и спрат да тормозят хората, които се наричат българи в Македония. Позицията на Франция, която отказа да бъде определена дата за преговори за членство на Северна Македония в ЕС, показа колко съм бил прав, като предлагах твърда и категорична позиция", подчерта Каракачанов.

Oще по темата

"Не може са има договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество, а само преди няколко дни в Северна Македония са празнували национален празник "Въстанието против българския фашистки окупатор", каза вицепремиерът.

Според него това говори, че нищо не са научили и ще трябва да почакат, да почетат и да размислят.

"Имаме време, ние не бързаме, те бързат", подчерта Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

"Преди два дни се проведе поредното заседание на съвместната комисия по историческите и образователните въпроси между България и Северна Македония. Комисията още не си е тръгнала, а от мои източници знам, че резултатите са нулеви", добави военният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Дали

преди 4 години

Дали агент на ДС и навярно проводник на руски интереси е лицето,което трябва да определя линията на България спрямо Северна Македония ?Дали шкембето е направил нещо друго освен да изнудва хора за бг паспорти? Аз не зная,а Вие?

67

Анонимен

преди 4 години

Лъжите на македонистите отдавна са известни.България не е окупирала държавата Македония,а е администрирала част от Югославия,наречена Вардарска бановина и то не цялата.Тогава е посрещната тържествено навсякъде като собствена войска.

66

Анонимен

преди 4 години

Браво шкембо продължавай да им продаваш Български паспорти

fallback