Снимка: Булфото
fallback

Правителството преустановява отношенията си с Българския футболен съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.

Oще по темата
"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол", заяви Кралев, цитиран от „Фокус“.

Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

"След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък преустановяваме всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов като председател на БФС", допълни още Кралев.

Снощи България загуби от Англия с 0:6 европейската си квалификация, като загубата е рекордна за България в домакински мач.

Искането не нарушава правилата на УЕФА за пряка намеса в работа на БФС, каза в отговор на въпрос министър Красен Кралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

200

дедо Ви

преди 4 години

Четох, четох нищо ново! На 13.06.1970 г вестник "Работническо дело" излезе с уводна статия "Докога ще се търпят недъзите в българския футбол".....49 години от тогава тъпчем на едно място...с добавка расистки и неофашистки изстъпления

199

тя

преди 4 години

Този спорт трябва да остане в миналото !

198

Анонимен

преди 4 години

Това е истински позор. Но по- страшното е,че такова безхаберно,чалгаджийска поколение бе грижливо отглеждана от Държавата в продължение на 20 и повече години. Иска Борисов оставката на Михайлов.Ама това е състоянието на спорта в момента.Една Ивет се напъва на 32 години.Някой друг има ли?! НеС чалга,татуировки и фасони спорт не се прави.Това бе национален позор, но е огледало на истинското състояние на държавата.

fallback