Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Първо ще направим магистрала "Хемус", после едновременно с това, онзи ден отпуснахме близо 800 милиона отпуснахме за Ботевград – Мездра, околиите на Видин, Враца и Монтана. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Става Загора, цитиран от "Фокус".

Oще по темата
Премиерът посочи, че парите за строителството на "Хемус" в размер на над милиард лева вече са организирани.

"За "Струма" - сега влязохме след Благоевград до Кресна. И тунелите, и магистралата трябва да я построим. И Северозападна България и "Хемус", нареди премиерът.

По време на посещението си в Стара Загора Борисов посочи, че застава твърдо зад миньорите и енергетиците от мини "Марица - изток", но същевременно ги предупреди, че вредните емисии и цените им вече стават такива, че след 10-15 години ще е много скъп лукс това гориво и този начин на работа на централите.

Той обясни, че ако се стигне до критичен момент, ще се осъществи комуникация със служителите на мини "Марица-изток". "Виждате какво се случва с екологията по света. Огромният натиск и срещу вредните емисии. Ние сме в Европа. Човешкото здраве е на първо място и като се казва: "Приемаме, че има вредни емисии". Да, де, но приемаме, че и заболяванията са много. Кое е по-важното?", запита министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Ицо

преди 4 години

То хубаво се строят магистрали, трябва да има инфраструктора, обаче проблема на това управление е, че не гледат за доходите на хората, огромна част от хората са под прага на бедноста, потънали в кредити, останалите живеят с мизерните 600-800лв, заплата на месец и те се водят уш тези, които са добре, средна класа! Минималната заплата се вдига със смешните 50лв. на година, които се изяждат от инфлация на всички цени, минималната заплата трябва да се вдигне ударно на 1000лв. минимум и нагоре!

59

Анонимен

преди 4 години

Ударни обещания преди месните избори,както раздаваше пари и агнета по Георгьовден за Евроизборите голям артист си Вожде.

58

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП! Пак ги изберете, а после защо няма пари за заплати и пенсии. И защо здравеопазването е плачевно и хората трябва да плащат.

fallback