Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В районите със смесено население ДПС уволнява близки на кандидати за общински съветници в листатата на ГЕРБ. Това обвинение отправи шефката на НС Цвета Караянчева, която е депутат от Кърджали.

Oще по темата

Старт: Започва предизборната кампания за местния вот

„За пореден път ГЕРБ показа изключително отговорно отношение, явяваме се с пълни листа на почти всички места в страната, но опонентите ни от БСП листите им са непълни, дори и в София подкрепата им е към някого, а противопоставянето между БСП и ГЕРБ е много сериозно в смесените региони, защото там ДПС натиска, уволнява хора които са в листите на ГЕРБ, но нашите структури са много мотивирани, ние се борим за по-добрия живот на хората не против нещо“, каза тя.

Караянчева призна, че се учудва на политиците, които казват, че битката в смесените региони е предрешена и я печели ДПС, защото според нея няма такова нещо.

„В Белица се уволняват роднини на кандидати, които са в общинската ни листа, във Велинградско също има голям натиск, но това не е редно, битката трябва да се води на политическата сцена, а не със заплахи“, каза тя.

Въпреки всичко ГЕРБ ще води позитивна кампания и компроматна война няма да има, увери вицепремиерът Томислав Дончев.

„Кандидатите ни за кметове всеки ден се опитват да убеждават хората защо те са най- добрият избор. Това са местни избори за локалните предизвикателства, но доколкото това е политически процес, той има и национални измерения“, коментира той.

По думите му ГЕРБ се интересуват от целите и предизвикателствата на хората по места, а не да правят революция и контрареволюция.

Шефката на депутатите от управляващата партия Даниела Дариткова настоя, че участието на партията в изборите не е самоцел за постигане на власт.

И тя, както и Цвета Караянчева, и Томислав Дончев упрекнаха лидера на „Атака“ Волен Сидеров за поведението му в предаването „Референдум“ на БНТ.

Според Дариткова това е позор за институцията парламент, но в същото време призна, че в коалиционното споразумение с малкия партньор на ГЕРБ не е записано поведението на политиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 4 години

БСП ,ГЕРБ и ДПС са еднакви ,както и всички сателити около тях дето ги подкрепят и минаха през властта като ураган ! Не гласувайте за партии веднъж помислете и за себе си ! Тези се налапаха -30 г. вече лапат а вие се чудите как да вържете двата края. Има мажоритарни кандидати много по-достойни и умни хора ,четете българи и гласувайте не за тези крадци а за себе си !

40

postradal pasi

преди 4 години

Така е защото избиха и останалите изгониха по чужбина и това което е останало това е това е резултата от геноцида над българите . Ранът , сорос всичко бе предначертано о сега са резултатите от чудовищния геноцид

39

Тнвм

преди 4 години

Бойко май прав ще излезе. Преди време две сестри в Америка починали.. Той, България.. Като наслетят, кой не женен и така богата... Виж протокола. И така др. Борисов, цял квартал стари ергени бг. Женски майки защо ви е гол.. Бягай те в големите и при липса на хора,. Консервативни хора сме. Виж, вие се радвате на внуци, но кои, които имат...

fallback