Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Според военния министър Красимир Каракачанов има външни фактори, които се опитват да влияят на вътрешната ни политика.

Oще по темата
"Нашите контраразузнавателни структури си вършат работата и информация се събира и се анализира за всеки един опит на чужди фактори, без значение дали това са държави или други субекти, които се опитват по някакъв начин да се бъркат във вътрешната политика. Подобни случаи и опити има", отсече той пред Нова тв.

По повод на шпионския скандал с Движение "Русофили” министърът на отбраната заяви, че България се стреми към добри и приятелски отношения с Русия.

"Прокуратурата изнесе своите мотиви и аз съм склонен да ги уважа, докато тя се произнесе окончателно по въпроса. Темата обаче е много по-сериозна по отношение на опитите на различни външни  фактори да влияят върху политическата обстановка в България. Тук не е въпроса само дали традиционно това се очаква да се върши от Русия, която поради напрежение в Черно море, кризата в Украйна, Крим и т.н. е доста активна в целия Балкански регион и у нас. Отношенията, които се зародиха между Русия и Турция също предполагат подобни съмнения", коментира Каракачанов.

Според него има и други  държави, които извършват шпионска дейност у нас.

"Има държави, които се водят наши съюзници, които доста активно работят в подобна посока, а има и държави, които дори очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, които също се опитват да извършват подобна дейност”, добави Каракачанов.

Той съобщи, че на 21 ВМРО  ще обяви кандидатурата си за кмет на София.

"На изборите в София и в която и да е община в България не участваме, за да подпомагаме един или друг, включително някой от нашите партньори. Там, където сме преценили и сме се договорили с нашите коалиционни партньори – НФСБ или ГЕРБ, ние сме направили съответната форма на коалиционно взаимодействие”, посочи Каракачанов и добави: "По отношение на кандидатурата на г-н Сидеров за кмет на София, мога само да му пожелая успех”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 4 години

Вече не ставаме и за учебен център на курсантите от чуждите разузнвателните школи. Просто нема какво да разузнават вече тук.

73

информиран

преди 4 години

най-големия шпионин е шкембето работи в полза на северна мънкедония щото от там го финансират

72

тоЪ го е тествал Гли

преди 4 години

Абе за шпони он си знае ама че има Шебеци с Изфатизирани заТници и виснали шкембета тва със сигорност има. Всеки шебек е разпространител на чумата ако горски глиган му е провераявал простата като шевна машина, включена на ситен прав тигел и обратен кръстат бод

fallback