снимка:
fallback

България има готовност за реакция, ако бежанският натиск по границата с Турция се увеличи. Това каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му след изявленията на президента Ердоган, че ще отвори границите, ако не получи още пари от Европейския съюз, той вече е издал разпореждане военните да бъдат в готовност.

Към момента обстановката по границата е спокойна, но при увеличение на натиска до 2 хил. души веднага могат да бъдат изпратени, като те ще разполагат и с техника, включително с мобилни телени съоръжения, обясни министърът.

Каракачанов допълни, че вече е готов проектозаконът за доброволна военна служба и е вкаран за междуведомствено обсъждане.

Министърът на отбраната се обяви и за връщане на доброволната военна служба. Според него, това може да стане от 2021 г., ако държавата започне да работи от сега в тази посока. По думите му Армията е институция, която не само подготвя младите хора да воюват, но и ги възпитава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

psctttt

преди 4 години

тези които казват че политиците са неспособни да спрат мигрантите са в голяма грешка. Те имат спусната задача да ги заселват и просто следват плана.единствено се иска да ги регистрират и това им е проблема да не ги изпускат нерегистрирани и никога не са смятали да ги сират защото плана спуснат от ЕС и на ЕС е да заселват цяла европа с мигранти. И работят много усилено, стъпка ,по стъпка в тази насока. Какво още не е ясно. И да ви изнася мърдане от ЕС няма , така че наведете се покорно и не мрънкайте.

23

Русофил

преди 4 години

Тези политици защо лъжете хората явно не живеете в България,само с празни приказки и обещание ли ще управлявате?Някакви розови сънища ви носят всички до един ,вземат пари от Европа и от народа и ОБЕЩАВАТ трай коньо за зелена трева.Политическата обстановка е сложна,българите нямат войска ,техника военна нищо разграден двор.

22

седящия бик

преди 4 години

Политиците сте завзети от джедърство и феминизъм.Никой не ви вярва на празните приказки.Мигрантите си минават през границита и никой не ги спира.Политиците и властите сте неспособни да ги спрете.

fallback