Снимка: БТА, архив
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров каза, че е възможно да участва в кметската надпревара в София.

Попитан дали ще се кандидатира, Сидеров каза, че в момента решават този въпрос в централното ръководство на "Атака" и още нямат крайно решение.

Oще по темата
Той посочи, че целта на партията за местния вот е да подобри резултатите си от 2015 г., които тогава били доста зле.

Лидерът на "Атака" определи като поръчка ареста на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов по обвинение в шпионаж. Той коментира темата пред журналисти при внасянето на документи в ЦИК за регистрация на "Атака" за участие в местните избори, предаде БТА.

"Очевидно това е поръчка. Очевидно тази поръчка, да ви кажа само, ще удари по избора на ГЕРБ за кметове, тя ще удари по избора за София, защото по този начин институциите, в случая прокуратурата, създават проблеми на Борисов", коментира Сидеров.

Според него с тези действия "изкуствено ще втвърдят много избиратели", които сега ще се възмутят от тези задържания, от тези разпити.

"Малинов е задържан пред 12-годишната му дъщеря с 20 полицаи, нахлули в къщата му, и още десет на долния етаж", посочи Сидеров. Според него сега Мая Манолова може да получи неочаквана подкрепа от хора, които поддържат идеята да имаме добри отношения с Русия.

"Ставаме играчка в геополитическа игра, но това не е добре за нас", смята Волен Сидеров. Според него има предпоставки за дипломатически скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Безпристрастен

преди 4 години

Волен е най-умния ни политик.Другите да се учат от него.За съжаление от 6 години не гласувам.Демакросито им се провали. Не действа.

16

Анонимен

преди 4 години

Евросъюза увеличи субсидиите за общините, т.е. парите не минават през държавата, та затова борбата за власт по места (особено Сф) ще е "кървава". Поради тази причина и този се кандитатира.

15

Един от народа

преди 4 години

Много ми идва вече!Не стига, че имаме учителка по руски език за кмет, ами сега и открит руски кандидат!Той знае, че няма да спечели, но му трябва трибуна да пропагандира московския империализъм!

fallback