Снимка: БСП

Днес, лидерът на БСП Корнелия Нинова посети село Сотиря, където по мъчителен начин бе убита малката Кристин, а дни по-късно, тийнейджър и възрастен мъж се опитаха да изнасилят друго дете.

След срещата си с местните жители, тя изрази позицията си относно промяната на закона за нанасяне на тежки телесни повреди и причиняване на смърт.

"Получихме подписката на жителите на село Сотиря за забрана на съкратеното производство и намаляване на присъдата при тежки престъпления. Днес се срещнахме с тях", пишат от пресцентъра на БСП.

Представихме им внесения от нас закон, според който при тежки телесни повреди и смърт не може да има съкратено производство и намаляване на присъдата при самопризнания.

Пътувайки сега обратно към София, разбирам, че ГЕРБ внесли също закон, който допуска намаляване на присъдата, но не с 1/3, а с 1/5, по преценка на съда. И го правят като АЛТЕРНАТИВЕН на другите, внесени предложения. Спрете се. Осъзнайте се. Пак ли на инат? Зверски убито дете. С другото - блудствано. Хвърлете партийната дреха. Тук няма място меренето на партийни алтернативи.

А преди да гласувате "партийно" посетете дома на убитото детенце. Сигурна съм, че пред тази мъка ще забравите от коя партия сте."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase