Снимка: Булфото
fallback

Парламентарната група на Обединени патриоти, която започна да се пропуква още преди месеци, вече официално се разцепи.

Депутатите от "Атака" Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова напускат групата.

Те мотивираха решението си с поведението на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Oще по темата

В края на юли лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите му Павел Шопов и Десислав Чуколов бяха изключени от парламентарната група, така че днес просто и останалите от партията ги последваха, което беше очакван ход.

Явор Нотев обясни, че са настъпили негативни промени в групата след завръщането на Симеонов в парламента след като е бил "изгонен от от изпълнителната власт“.

"Позорно завръщане след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, той намери място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда, е приют за провалени политици", каза още Явор Нотев.

"Депутатите от "Атака" сме заедно тук и сега и стоим зад нашия лидер и ще работим за осъществяване на партийната си програма“, зарече се Явор Нотев.

Напусналите депутати от ОП остават в НС като независими.

А Валери Симеонов призна, че е очаквал такова развитие на нещата.

Въпреки това призна, че не е приятно, че патриотите стават четвърта сила в парламента след ДПС.

"За съжаление това беше неизбежно. Не мога да коментирам или да обсъждам решението на нашите колеги. Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата хората, които не идваха на работа. С останалите четирима колеги работихме добре, след като такова е тяхното решение ние го приемаме. Нямаме право на позиция по този въпрос", заяви още Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 9НАЙ-ФАТАЛНИТО Е, ЧЕ боковата шайка (не са мои думи, цитирам книгата на един сегашен гробаджия!) ВСЕ ОЩЕ се държи на тези кръчмарски сметки!!!! НО...ВСЯКО НЕЩО Е ДО ВРЕМЕ!!!

12

Анонимен

преди 4 години

До Иван 11Мили Боже...........а аз си мислех, че шизофрениците у нас вече се изнесоха зад граница!!! Тези които не са се излекували де!

11

Анонимен

преди 4 години

Началото на големият, но за това пък трагичен край на боковата шайка е на лице.Ще има тежки и нездравословни падания, а може би и съд за някои. И дано да има!Наглостта е до време, а омразата на хората е вечна!

fallback