Снимка: ВМРО

ВМРО трябва да стане неизменна част от управлението на държавата, за да продължим да отстояваме интересите на българските граждани. За това призова в Мелник евродепутатът Ангел Джамбазки, който участва във форума "Европейският съюз и националните държави“. Събитието има за цел да дискутира бъдещето на различните европейски нации в рамките на Европейския съюз.

"Европа на отечествата и нациите е на дневен ред в дебата за ЕС. Идеята да отстояваш суверенитета и националността, за да бъде сложен край на либералния геноцид. Сега е времето да отстоим вековните си идеали и да защитим нашите сънародници от пълзящия либерализъм", поиска още българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО при откриването на конференцията.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов изнесе също лекция по темата консерватизъм. Основният акцент в нея бяха човекът, общността, традиционното семейство и ценностите, които те носят.

"Срещу безродниците политическата битка е успешна, когато се провежда без войни и кръв. Консервативно-патриотичната вълна, която се надигна в Европа, ще се радвам да даде своите плодове преди да се стигне до крайности. Човек живее в определена среда, където негови близки хора са семейството, Родината. Семейството е това, което ни крепи – разрушим ли го, губим корените си. Така човек става лесно манипулируем. А манипулират ли съзнанието на човека по отношение на пола – това вече е нещо различно, това не е човек", възмути се Димов и допълни:

"Следващото нещо, което се атакува е общността. Либералните идеи атакуват консервативните ни ценности. Идеалите на тези хора са сгрешените ценности, които водят до това един индивид да е слаб и лесно контролируем. Това, че 7-8 министри гласувахме против, и благодарение на ВМРО, Истанбулската конвенция не беше приета, е една малка битка. Тя трябва да продължава и на местно ниво, на държавно и европейско паралелно", обобщи Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase