Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Необяснимо и недопустимо обаче е нахвърлянето на премиера на президентската институция без повод и с измислени доводи. Притеснително за всички ни е, че премиерът очевидно губи самообладание. Това каза президентът Румен Радев от Гълъбово по повод поредните скандали, които се разразяват между него и Бойко Борисов.

Още по темата

Преди дни премиерът коментира напускането на ген. Данчо Дяков от поста директор на НСО и каза, че то се дължи на скандалите в президентската институция, без да уточнява какво точно има предвид.

"Генерал Дяков получи много добро предложение за работа след толкова много години в системата за сигурност. Нямам право да го задържа", обясни днес рокадата Румен Радев.

Държавният глава добави, че решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС, изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги с цел бягство от отговорност.

"Ролята на премиера е да осигурява по-добър живот, борба с престъпността, геноцида над пенсионерите", категоричен е Румен Радев.

В отговор на въпрос за изнесената информация за силното замърсяване на въздуха в град Гълъбово президентът заяви, че това системно обгазяване означава или че държавата е слаба и не може да изпълни контролните си функции, или зависимост от частни корпоративни интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase