Снимка: БТА
fallback

Политически спорове около новия закон за пътните превозни средства. Според БСП - той е лобистки. А министърът на транспорта Росен Желязков контрира, че се цели единствено ефективен контрол на техническото състояние, без да бъдат натоварвани купувача и продавача.

Основната цел на новите текстове е намаляването на катастрофите заради техническа неизправност на превозните средства. Вместо това обаче според БСП промените гарантират друго.

Новият закон предвижда частни надзорни структури да контролират пунктовете за технически прегледи. А при регистрация на новозакупен автомобил, освен КАТ, да се посещава и специален пункт за издаване на технически паспорт. Така обаче според БСП се обезсмислят мерките на управляващите срещу административната тежест.

Социалистите предлагат режимът за регистрация на автосервизите да бъде уведомителен, а не разрешителен, както е посочено в новите текстове на закона.

На 19 август изтича срокът за обществено обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Герб води в корупция

преди 4 години

"без да бъдат натоварвани купувача и продавача"? а малко по-надолу: "да се посещава и специален пункт за издаване на технически паспорт". Какво е това? Не е ли още едно бъркане в джоба на собственика на автомобил? А тези милион коли, който нямат технически паспорти няма ли и тях да ги прекарат през "специалните пунктове на нашите хора" и да им отръскат джобовете?

13

Анонимен

преди 4 години

Които е да дойде на власт след ГЕРБ трябва незабавно да отмени почти 100% от сътворените от тех закони и закончета. Трябва държавата ако иска да просперира да започне на чисто .

12

Анонимен

преди 4 години

пищящи от глад комунисти,чакат да лапат.

fallback