Снимка: Pixabay
fallback

Срещата на премиерите на България и Северна Македония не реши нито един от належащите проблеми между двата страни, а отново ни накара да водим дебати за историческите личности. Това пречи на търговско-икономическите отношения между София и Скопие, смята председателят на Българо-македонската търговско-промишлена палата Палата Павлов, коментирайки темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Или историците и политиците пречат на близкото търговско-икономическо сътрудничество между България и Северна Македония, или бизнесът изоставаме“, коментира Павлов.

Резултатите за първата половина на 2019 г. показват, че износът към югозападната ни съседка е спаднал с 1,6%, а вносът с цели 20%, отбелязва още бизнесменът.

„Не знам защо двамата министри Борисов и Заев не решават въпроса с роуминга. Сега, когато говорим с Македония, все едно говорим с Австралия“, казва още той.

За да научите всички проблемни точки в междусъседските отношения, посетете страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Северна Македония е държава, а южна Македония не е държава. Правилно ли съм разбрал?

20

Анонимен

преди 4 години

Ако има северна Македония какво става с южна Македония?

19

Додо

преди 4 години

Не могат нещата да бъдат конструирани по начина Проблемите между Македония и България, бидейки тази композиция дава на Македония статут на пълноправна държава участник в спора! Македония е географска област, населена основно с етнически Българи от хилядолетия. Това, че масонския Нов Световен Ред реши да унищожи България и концепцията за македонсканация и македонски език беше нахлузена насила не променя нищо. Все едно някой да влезе и обере къщата ти и после да преговаряте за откраднатото

fallback