Снимка: Булфото
fallback

БСП настоява за отмяна на санкциите срещу Русия, тъй като те са "доказали своята неефктивност и лош икономически резултат". Затова червените внесоха проект на решение, с което Народното събрание да се обяви срещу санкциите.

Oще по темата
"Доводите са преди всичко икономически. Очевидно е, че както за България, така и за цяла Европа, санкциите дават лош икономически резултат, а и доказаха своята неефктивност. Туризмът, леката промишленост, хранителната промишленост губят от това", коментира соцдепутатът Антон Кутев.

Той поясни, че с решението да се обявим срещу санкциите се задължава председателят на Народното събрание да обяви решението пред Европейския парламент и другите държави членки.

Кутев настоя, че това не би било прецедент и даде пример с Франция и Кипър, които са приели подобни решения, а в Словакия и Белгия се обсъждат в момента.

"Смислено за нашата държава е да предприемем мерки за отмяна на санкциите срещу Русия, както и за реципрочните санкции на Русия срещу държави от ЕС", заключи депутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Мили родни

преди 4 години

Бесепарчета... И Кутевченца... И Добревченча... И.....

59

Анонимен

преди 4 години

Путин не ни обичал...Кой обича джавкащи палета, които преди е хранил ? Видя се, че Русия може без нас. Вместо ЮП - СП2 и ТП. И молби в Масква за поне малко газ, че да не изсъхнат гептен тръбите. Хайде, моля, и туристи с евтини визи.А, ще строим гьол.Хайде пак МАсква.Гундяев каза на летището, че без НАШИТЕ азбука и религия, те нямаше да са това, а ние го оплюхме.Хайде сега в центъра на кръговото.

58

Анонимен

преди 4 години

Тогава да ги засилим тия санкции - хем бесипйету ще са доволни, хем *** щото нали са като оплодителна семенна течност за икономиката на р00сиа!

fallback