Снимка: Bulgaria ON AIR

Няма да има политическа криза у нас. Около това мнение се обединиха политологът Светлин Тачев и председателят на СДС - София д.р Антон Койчев. Двамата са категорични, че въпреки проблемите и скандалите при "Обединените патриоти" едва ли ще се стигне до криза, тъй като те няма да оттеглят подкрепата си към правителството.

Още по темата

ВМРО за "Атака": Все викаха, крякаха... свикнали сме им

В "Денят ON AIR" двамата коментираха и наболелите въпроси с изтичането на лични  данни от НАП, както и епидемията от африканска чума, която върлува по свинете у нас.

Според Тачев близо 37% от българите нямат доверие в издигнатите от партиите кандидати. Той също така сподели, че Йорданка Фандъкова най-вероятно отново ще бъде избрана за кмет на София, тъй като Мая Манолова няма шанс срещу нея.

"Правителството в момента е стабилно, трудно "Обединените патриоти" ще се разпаднат, тъй като само ВМРО има шанс да продължи напред. В момента обаче 37% от хората нямат доверие в кандидатите, които издигат партиите. Който владее София, владее страната. Мая Манолова трудно ще спечели в София, тъй като София е синя", каза политологът.

Д.р Антон Койчев пък допълни, че очаква скоро да има преформатиране на десницата. Той също така се обяви за машинното гласуване, тъй като по този начин ще се разширят правата на гражданите.

"Няма да има политическо Ватерло и политическа криза у нас. Въпреки това ще има преформатиране на българската десница. Трябва устойчив процес за разширяването на правата на гражданите. Мая Манолова не е граждански кандидат - тя бе позната, като острието на БСП. Фандъкова ще спечели изборите", разясни Койчев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase