Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Централната избирателна комисия отговори днес на нападките на омбусмана Мая Манолова. Вчера тя критикува остро Комисията, че бави и изпуска срокове, свързани с подготовката на местните избори наесен и приложи хронограма, от която било "видно, че активната работа на комисията ще започне отново на 6-ия ден преди изборите".

"Обидните  нападки от страна на омбудсмана освен, че са неверни, но и уронват престижа на Централната избирателна комисия с очевидната цел да се наслагва в обществото негативно отношение към централния изборен орган с оглед предстоящото второ гласуване в Народното събрание на въпроса за машинното гласуване на предстоящите местни избори", се казва в позицията на изборната комисия.

Oще по темата
От там са категорични, че са започнали работа по новите избори веднага след издаване на указа на президента за насрочване на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.

ЦИК обясняват и че приетата хронограма има цел да определи сроковете за всички действия и решения по организацията на изборите. Разгледани са и първите решения и са изпратени за съгласуване с компетентните държавни органи.

"Изборите не са еднократен акт, а процес и за подготовката им е необходимо време. Независимо че почти веднага след изборите на 26 май 2019 г. Централната избирателна комисия навлезе в подготовката на следващите избори, държим да наблегнем на факта, че Централната избирателна комисия работи нормално при наличие на необходимия кворум", казват още от Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

М.Манолова

преди 4 години

се стреми да поддържа кавгаджийската линия и опърничевостта на двете БСП- Пандори.

18

Анонимен

преди 4 години

И къде е тази държавност , като се оказа че вече 10 години хакерите ни източват държавата?

17

ЧЕРВЕНИ ЧУМИ

преди 4 години

До АнонименПРАВ СИ- ЧЕРВЕНИТЕ ИСКАТ ДА МАХНАТ ЦИК И ДА ВЪРНАТ ВРЕМЕНАТА КОГА ФАЛИРАХА 14 БАНКИ И СЛЕД ТЯХ ПОГРОМ.

fallback