Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Левицата поиска премиерът Бойко Борисов, МВР шефът Младен Маринов и финансовият министър Владислав Горанов да обяснят на депутатите последствията от  хакерската атака срещу НАП.

"Щом тази сутрин се събра Съветът по сигурност в МС, към момента е крайно нужно г-н премиерът да дойде тук", призова социалистът Иван Иванов.

Oще по темата
"След разпадането на Търговския регистър, след като се наляха два милиарда лева в електронното управление, след като приехте неработещ Закон за киберсигурност, днес сме свидетели на най-сериозната и най-мощната хакерска атака спрямо българската държава", обвини той.

Шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че ще информира премиера и министрите за искането на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 4 години

владислав Горанов и Младен Маринов е хубаво да дадат някакво обяснение все пак, но после си подават оставките и да си намерят работа като редови граждани, ако прокуратурата не им намери някое бездействие.

72

Един

преди 4 години

"Шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че ще информира премиера и министрите за искането на БСП." - не ще ги информира, ще ги призове. МС е назначен от НС и когато им кажат "Скачай!", ще козируват и ще питат "Колко високо?". България е парламентарна република, не премиерска. Ако ще е премиесрска, по-добре да е президентска.

71

ала-бала

преди 4 години

Честно?БСП искала ли е точно ББ да обясни ?Може ли да искате невъзможни неща?ББ никога няма да дойде сам а със специалист.Обаче Гаргамел вчера избира в Брюксел Фон дер Лайен.Е как да дойде а? Избраха Фон.Но трябва и лице и дано да е лъвица за да не остане ЕС фон в синьо жълто и червено

fallback