fallback

„Няма изненада от скандалното поведение на Ивица Дачич", каза в предаването "Брюксел 1" Любчо Нешков, основател на БГНЕС.

"Става въпрос за политик от отиващия си националистически елит в Сърбия. Човек, който в продължение на 10 години беше дясната ръка на сръбския диктатор, което предизвика всички тези кръвопролития. Само вчера беше годишнината от Сребреница и по това време той беше говорител на този човек. От друга страна, има логика в неговото поведение. Дачич е човек, който влиза във война с Черна Гора, а да не говорим за Косово...Изненадата е, че за първи път българското общество и българският политически елит реагира.

Oще по темата

Само преди година имаше нота на българското външно министерство срещу едно поредно изказване на Ивица Дачич срещу България и то остана малко незабелязано. Тук говорим за една идеология, от която самият Дачич и политическият елит, на който принадлежи, те не могат да се отърсят. Това е доминиращата идеология, те са факторът. Те решават съдбата на всяка една от страните около Сърбия. Виждате и какъв е краят. Той не се извини, а пусна една снимка. Обвини мен, вас, както и другите колеги журналисти (сръбските журналисти). Отново виждаме едно извън времето и пространството безперспективно поведение. Не може журналистите да са виновни за собственото ти поведение. Кой е виновен, че той унищожаваше чужди банкноти преди две седмици и се разписваше публично пред камерите. Става въпрос за едно изкривено политическо минало и мислене, което е опасно в днешно време.“

Цялото интервю можете да гледате в предаването „Брюксел1“, събота, 17.30 часа1 по Bulgaria on air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Тодар Правешки

преди 4 години

До това еПо тази логика цоциалистът с меката китка Вигенин който призна Косово също е американски бушон и марионетка, нали така товариш?

22

Сърбия-нагла

преди 4 години

Започва обратното броене за Сърбия! Нагъл народ, крепящ се на руската политика на Балканите. Разпалил Първата световна война. Винаги играещ срещу нас. Винаги жаден за наша земя. Когато са получили Македония след Лондонския мир, са я кръстили Стара Сърбия, а след това Южна Бановина. След Берлинския конгрес са получили по настояване на Русия бившия Нишки санджак и поречието на река Българска Морава. Като по чудо, заради бъдещия генерал Христо Луков, тогава майор, не са взели и Кюстендил! Факт е , че от векове Сърбия е враждебни на нас държава.

21

Анонимен

преди 4 години

Айде не ми разправяйте,че трябва да сме солидарни с православните братя сърби.Вече 200 години от създаването на Сърбия,основната й мисъл остава как да открадне българска територия и население.То не беше Нишко,Западни покрайнини, Македония и заявки за Шопско.Всеки който защитава Сърбия е български национален предател или поне платен агент.Няма как симпатизираш на страна,в която антибългаризмът е издигнат в култ и е национална политика вече 200 години.Що ни нападнаха в гръб "братята" в 1885г.???

fallback