Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият лидер на СДС и бивш министър на икономиката във второто правителство на Бойко Борисов Божидар Лукарски обяви пред bTV, че заминава да живее в САЩ при своята съпруга. Въпреки това, той беше категоричен, че няма да загуби контакт със страната ни и българската политика.

"Съпругата ми е с български произход, познаваме се от деца, израснали сме заедно. Тя е наполовин иранка, персийка. Искам да уточня за колегите от жълтата преса - че да наречеш персиец арабин е все едно да кажеш, че г-н Хекимян е от турски произход", обясни подробно Лукарски.

Още по темата

Той не пропусна да коментира и коалицията между СДС и ГЕРБ за европейските избори и очертаващата се такава за предстоящите местни.

"СДС сключи споразумение с ГЕРБ за евроизборите само за пред медиите, в ЦИК СДС пропусна изборите и не участваха. СДС е безгласна буква в тази коалиция, към този момент", убеден е бившият лидер.

По думите му, настоящият евродепутат на дясната партия Александър Иванов е такъв благодарение на желанието на ГЕРБ да видят точно тази кандидатура, а да не се изпълни устава на СДС за избор.

Лукарски добави, че не е против коалиция с управляващата партия по принцип, а е против начина, по който тя се е случила.

Според него, настоящият председател на СДС Румен Христов не спазва поетите от него обещания.

"Той обеща, че партията ще бъде критик на сегашното управление. Вие да виждате такова нещо? Аз виждам жени-ГЕРБ. Едно абсолютно безгласно поведение и каквото ни каже г-н Борисов", описа ситуацията Божидар Лукарски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase