Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нашият фокус ще е върху това да не се допуска купуване на мачове и натиск над длъжностни лица и футболисти, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов след среща при премиера Бойко Борисов със собствениците на три от най-големите футболни клубове - Лудогорец, ЦСКА и Левски и главния прокурор Сотир Цацаров.

На срещата присъстваха Гриша Ганчев, Васил Божков и Георги Домусчиев, както и президентът на БФС Борислав Михайлов.

Премиерът искаше да начертаем план, да говорим концептуално и да не се стига до напрежение, обясни министърът и допълни, че срещата е била свързана с феърплея и поведението на агитките през предстоящия сезон.

Борисов събра босовете на Левски, ЦСКА и Лудогорец. Ще има ли феърплей?

"Поведението на агитките е функция на това, което се случва в отборите, на самия терен и в отношенията между собствениците на клубовете. Важно е да има феърплей. Важното е да няма напрежение, което да рефлектира към поведението на агитките и върху качеството на спорта", каза той.

Присъствах като заинтересован от обществения ред, как ще се държат агитките, допълни Маринов. Вътрешният министър поясни, че сегашната среща не е била на база конкретно постъпил сигнал. "Срещата е, за да се уточним как да работим“, допълни той.

"Когато има напрежение между собствениците, то се пренася и по съответните трибуни. Ако там няма напрежение, аз мисля, че поведението на агитките ще е съвсем различно“, подчерта министър Маринов, цитиран от "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase