Снимка: Bulgaria ON AIR

Намалението на партийните субсидии е много драстичино и ще подложи партиите на сив икономически натиск, смята депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски.

Според него с тази промяна се минава от едната крайност, в другата. Той е категоричен, че 11 лв са много, но 1 лев е подигравателно. "Ако президентът реши, може да наложи вето и да има ново гласуване", поясни Поповски.

Той коментира и темата за фалшиви болнични и ТЕЛК-ове.

Премиерът Бойко Борисов предупреди лекарите да внимават с издаването им, защото ще последват арести. По думите му те са бич за работодателите. Той е разпоредил проверка на МВР и прокуратурата за реда на издаването на болничните листи и спешни мерки, за да спре изтичането на държавни пари.

"Специализираните органи понякога разкриват част от тези престъпления. Потресаваща цифра изнесе премиерът, че болничните са двойно повече от миналата година. Аз не мога да си обясня как се получава такова нещо. Тези фалшиви болнични и ТЕЛК-ове натоварват социалните фондове на държавата много сериозно", смята Поповски.

Относно финансирането на общинските болници във Видин и Враца, той е на мнение, че те имат тежки проблеми.

По думите му в последните години не се тръгва към решаване на проблемите в здравеопазването, които включват недостатъчно финансиране, неправилно разпределен бюджет и др.

"Най-важните болници, които са държавните, се финансират само от едно перо. Това рефлектира в ниски заплати, немотивиран персонал и миграция към частни болници и чужбина", твърди депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase