Снимка: Булфото
fallback

Спестените 14,6 млн. от субсидии, които партиите няма да получат, ще останат в бюджета. С постановление на Министерския съвет обаче икономисаните средства евентуално могат да бъдат насочени за изграждането на детски градини. Това стана ясно от думите на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, след като парламентът гласува по-рано днес партийните субсидии да паднат от 11 лева на 1 лев за глас.

Oще по темата
Предложението със спестените пари от субсидии да се строят детски градини лансира премиерът Бойко Борисов миналия месец. След това и от ДПС предложиха с икономисаните средства да се учреди Фонд "Строителство, ремонт и обучение в детските градини", но идеята така и не бе разгледана от Народното събрание при актуализацията на държавния бюджет.

"Икономията от субсидиите отива за намаляване на дефицита, с постановление на Министерския съвет би могла да бъде насочена към изграждането на детски градини", обясни Менда Стоянова.

Тя обаче отчете, че с 14,6 млн. лева няма да могат да бъдат изградени "кой знае колко детски градини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

мендер кебап!

преди 4 години

Важно съобщение от Института за пластична лицева хирургия:Това което се вижда на снимката е най-доброто което може да се обреже по технологията МЕНДЕР-КЕБАП

16

Анонимен

преди 4 години

Метресата на Цар Киро.

15

Щирлиц

преди 4 години

Както един-два милиарда "пренасочени" от Дянков в /не/известна посока.

fallback