Снимка: Reuters

Размерът на субсидиите не определя начина на работа на партиите. Това обяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Радостин Танев. Според него решението партиите да получават по 1 лев на глас е правилно и е било необходимо, тъй като над 2,5 милиона души са гласували за подобно нещо на последния референдум.

Танев допълни, че ГЕРБ за пореден път са показали, че са последователни в своята политика след приемането на точката за намаляване на партийните субсидии.

Още по темата

"Нямаше как да бъде избегнато предложението субсидията да бъде намалена на 1 лев на глас. Над 2,5 милиона лева гласуваха на референдум за това и трябваше да го уважим. Не мисля, че сусбсидията определя начина, по който ще работят хората в дадена партия", каза депутатът.

Танев допълни, че близо 14,6 милиона лева ще бъдат спестени до края на годината от намаляването на партийните субсидии. Той също така обясни, че тези пари ще бъдат вложени в изграждането на нови ясли и детски градини.

"Юридически лица ще могат да подкрепят партиите, но те не трябва да имат задължения към държавата. Винаги може да има опасения, че партиите могат да бъдат финансирани от нечисти капитали, но спирането на това нещо зависи от органите на реда. Близо 14,6 милиона лева, до края на годината, ще бъдат спестени от субсидиите. Те ще бъдат насочени към образованието, изграждането на детски градини и ясли", разясни Танев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase