Снимка: БТА
fallback

До средата на юни имаме над 4 млн. продадени електронни винетки, приходите от които са над 240 млн. лв, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

На 16 август ще има реална готовност за стартиране на тол системата, а в началото на есента ще има яснота за таксите.

"Хубавото на тол система е, че факторът време, прекарано в страната, ще бъде минимализиран. С бъдещата тол система пътуването в рамките на страната - т.е. времето, което превозното средство ще прекарва в страната, няма да бъде водещо“, заяви Нанков, цитиран от "Фокус".

Директорът на Националното тол управление проф. Олег Асенов обясни, че в момента за транзитния трафик на товарни автомобили се попълват ръчни карти, в които се отбелязват крайните точки и маршрута. Те важат за 24 часа, за които превозното средство трябва да напусне пределите на страната.

Националното тол управление е разработило специален онлайн калкулатор, с който всеки превозвач може да изчислява разхода си за преминаването му по определен маршрут.

Нанков посочи, че първоначално обхватът на тол системата ще бъде е не повече от 6 хил. км - основно автомагистрали и отчасти пътища от първи и втори клас и обясни, че за различните пътища ще има различно тарифиране.

"Срещнахме много трудности с въвеждането на първия компонент – електронната винетка. Надявам се, че това няма да се случи с втория. Създадохме и Национално тол управление“, заяви Нанков.

Той посочи, че има назначени 629 служители в управлението. "За тази година е свършен голям обем от работа, имаме оборудвани помещения - стая за контрол, диспечерски пункт, кол центрове и други звена за надеждното функциониране на системата“, обясни зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Той посочи, че има назначени 629 служители в управлението. Браво още лежачи от родата на държавната софра. Честито Другаре.

13

Хухи

преди 4 години

Хайде сега си спомнете колко вземаха мутрите навремето, да сложат застрахователна лепенка.Значи са правили по 1 млрд на годината. Защо се спестява тази история от учебника за 7-ми клас..

12

!!!!!!

преди 4 години

Ама ние продължаваме да си трошиме колите по тия скапани пътища! Поне с тия 240 МИЛИОНА запушете десетина дупки!

fallback