Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Нова методика за формиране на заплатите в здравния сектор, предложи днес здравният министър Кирил Ананиев. Съотношението на основните заплати на санитарите, медицинските сестри и лекарите да бъде 1 към 1,7 към 2,2.
Oще по темата


Ако основната заплата на санитар е 560 лева, на медицинска сестра ще е 950 лева, а тази на лекар - 1200 лева, което е заложено и в момента в колективния трудов договор, предаде Bulgaria ON AIR.

Ананиев обяви, че започва обиколки в областните болници в страната, за да представи методиката за формиране на заплатите и да я тества с ръководствата.

Министърът ще провери на място как се разпределят и разходват всички средства, които Министерският съвет, Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса допълнително предоставиха през последните месеци на лечебните заведения за извършена медицинска дейност.

Допълнителните 50 млн. лева бяха отпуснати от кабинета в отговор на протестите на медицинските сестри. Освен това бяха увеличени цените на някои клинични пътеки, за което бяха отделени още 50 млн. лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

до 28

преди 4 години

Изглежда д-р Менгеле не е бил само това което ни казват.Той е открил,че въпреки,че лагерниците са хранени само с хляб и вода холестеролът на някой от тях е бил висок.Защо това е така ,той не е знаел-по късно през 1985-та бе дадена нобелова награда за откриване на механизма на регулацията на нивото на холестерола.Въпреки,че безспорно е бил престъпник и от него нещо полезно сме разбрали.Това което сега готви Ананиев е по зловещо от опитите на Менгеле-защото сега умишлено се нанася вреда на хората.

29

видинчанин

преди 4 години

Днес с прискърбие разбрахме,че министър Ананиев ще ни остави и без болница.Обаче в главите ни се въртят едни въпроси които наесен ще ги зададем-като как така за МВР се намериха 300 милиона за увеличение на заплати,108 милиона за KIA SEED с камери,290 джипа Great Wall,51 автомобила VW Tiguan,джипове Land Rover Dyscovery и какво ли още не обурудване.А видиш ли за две болници -във Видин и Враца няма и стотинка!Проклетници,дано вашите деца живеят както ние сега!Дано народа с камъни да ви избие!

28

Д р Менгеле

преди 4 години

Щом пожелаваш едни заплати,а не ги узаконяваш що за министър си.Борисов го страх да разпредели едни пари,,този и него го е страх .Некадърник ..Поредният дъртак нямащ визия за здравеопазване в съвремения свят.Ами назнаечте един модерно мислещ човек за министър,смел,да може да реже ,да мачка, да не му пука за интереси и лобита,частни болници и фармацевтични елити.Надушвам как ще си отиде това правителство,защото НЕ Е способно да наложи ред вздравеопазването.

fallback