Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Корнелия Нинова не подава оставка като лидер на БСП. Това обяви тя току-що пред червения конгрес в много емоционално слово. Залата я посрещна с бурни аплодисменти и Нинова обяви, че приема това за вот на доверие.

"Днес трябваше да внеса официално уставно, юридически и писмено оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям своята оставка, като съм напълно наясно какво ще последва", заяви Нинова, цитирана от "24часа".
Oще по темата


"Имах два варианта - оставка на всяка цена, на инат, запазване на личното ми достойнство и его, но и хаос в партията и авторитарна власт в държавата. Вторият - поемам лични щети върху себе си, което се отразява на личния ми авторитет, но предпазвам партията от хаос и загуба на изборите", заяви Нинова.

"Мнозина ми градиха фалшив образ на човек, който е обладан от егото си и се стреми към лични постове. Пред избора егото ми или бъдещето на БСП и на държавата, избирам второто", заяви тя. И предложи точка 2 - констатиране на оставката, да отпадне поради липса на такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

325

Анонимен

преди 4 години

БСП затвърдиха за пореден път че кръв дрискат,захапат ли кокала не го пускат.Хванат ли се за някакъв пост или власт,дори наакани оставка не подават.Затова и народа не ги понася.

324

Анонимен

преди 4 години

ГОЛЯМ ЧЕРВЕН ЦИРК! ЗА МОМЕНТ СЕ ВЪРНАХ 30Г НАЗАД- ДРУГАРОСВАХА СЕ, ПА ЯХНАХА МИЛИОНЕРСКИТЕ СИ КОЛИ И ОТПРАШИХА КЪМ ДВОРЦИТЕ СИ. А БЕДНИТЕ ЛИ, ОФ АМА И ТЯХ ЛИ ДА МИСЛИМ...ЦИРК, ЖАЛЪК ЧЕРВЕН ЦИРК.

323

Г-жа Лъжа

преди 4 години

*** Нинова защити по безспорен начин името си г-жа Лъжа. Излъга партията и българския народ, че ще подаде оставка поради тежко загубените избори от Герб, а сега се отметна и каза, че няма да подаде оставка. Има ли някой, който да вярва повече на *** ? Смях...

fallback