Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Воля" винаги е била с много ясна и последователна позиция", заяви депутатът Елена Аксиева в студиото на Bulgaria ON AIR. По думите й, "Воля" е била единствената опозиционна партия, която подкрепи волята на народа субсидията ад бъде намалена. На рефелендума гласуваха близо 2 млн. българи.

 Според нея с високите субсидии няма да се спре порочната практика "обръчи от фирми на партии".

"Има много западни модели - както европейски, така и американски, от които да се поучим. Като един закон за лобизма, който да бъде изготвен и всичко това да бъде регламентирано и ясно", обясни народният представител от "Воля" пред Bulgaria ON AIR.

Според нея дори с по-малко средства, когато човек работи и помага на хората, те му гласуват доверие.

Аксиева е на мнение, че щом парите, които се дават на партиите идват от данъкоплатеца, политиците трябва да правят така, че народът да се чувства добре и да живее нормално.

Според нея резултатът на "Воля" на евроизборите у нас е породен от ниската избирателна активност. Партията на Веселин Марешки не успя да вкара в Европейския парламент нито един от своите кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

До Може и с даренияДарения може само от частни лица, не "физически", защото физически лица са и едноличните търговци. В ЗПП точно и ясно е написано как се финансират партиите! На първо място е членският внос. Много ми е интересно, като си попълват отчетите за Сметната палата, какви суми попълват на този ред?Да си правят сметката! За партийна работа ще им стигат лихвите от депозита на субсидията, останалото им е за лично ползване

17

Политика без пари?

преди 4 години

До Анонимен 17: За една минута клип телевизиите искат по 5 хиляди лева, че и повече. Несъвместими ли са политиката и парите? Никак даже.Но Бойко може и без пари. Преди изборите една седмица ряза ленти и прави пиар по телевизиите, и то без тва *** му струва и една стотинка. Напредничав гербаджийски опит. А опозицията да се оправя с членски внос. Защо не? Те ти и демокрация от гербаджийски тип.

16

Може и с дарения

преди 4 години

Партиите могат да се финансират изцяло от дарения. Но трябва да се премахне забраната стопански субекти (т.е. фирми) да могат да субсидират партии. Така се прави в САЩ например. И при тях има контрол и всичко трябва да е прозрачно. Е, така се получават корпоративни зависимости, но се спестяват държавни пари. Нека законодателите решат.Но идеята на Бойко е друга - хем да няма държавна субсидия, хем да не се разрешават дарения от фирми. Така всичко ще става под масата. Или с дарения от клошари.

fallback