Снимка: Булфото, архив
fallback

Според просветния министър Красимир Вълчев е нужно специално обучение, за да могат хората да разпознават  евентуалните опити за тероризъм.

Oще по темата
"Може би е необходимо, за всички ни, да има допълнителни познания, допълнителни обучения, за това как да разпознаваме такива случаи“, коментира той случая с 16-годишния ученик от Пловдив, който беше задържан във връзка с тероризъм.

Министърът отбеляза, че за съжаление, в съвременното общество сме изложени на такива рискове, но хубавото е, че в случая родителите са подали сигнала.

"Трябва да се реагира във всеки един случай, всеки, който забележи, трябва да реагира", заяви образователният министър, цитиран от БТА.

Красимир Вълчев коментира, че "не можем да бъдем всевиждащи, но можем да реагираме на всеки един случай".

Той говори по въпроса за 16-годишния ученик от Пловдив на конференция за дуалното образование.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ШибиРиби

преди 4 години

Да ама министър ММ с правоъгълната глава вече издаде тайната че ще внедрява доносници в училище, които да издават съученици които бият чukuu пред портрета на Румен Радев

11

33

преди 4 години

Както върви натоварването на училището с подобни занимания , за ученето почти не остана време . То даже започна да им пречи !

10

гд

преди 4 години

Аман от *** в тая държава.Малко ли глупости измислиха и сътвориха тия ненормалници от министерството на образованието та сега и тия глупости.Де дърво де , само това ги оправя

fallback