Снимка: Facebook
fallback

В деня, в който се прекланяме пред героите и Ботев, трябва да имаме наум, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случвало. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във видео, публикувано във Facebook по време на посещение в село Ябланово заедно с кмета на Котел Коста Каранашев, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Борисов инспектира ремонтирания път в село Ябланово.

"Преди не можеше да се мине тук от дупки, а сега каква панорама, каква красота. Сега хората идват си, ходят си, пътуват си спокойно и са доволни и щастливи. И това е най-верният начин да живеем в толерантност. И в днешния ден – когато се прекланяме пред паметта на загиналите за освобождението, пред героите, пред Ботев, винаги едно наум трябва да имаме, че само толерантността е спасявала България от това, което ни се е случило. Защото тук, на тези места, са изселвани десетки хиляди български мюсюлмани, давали са жертви.

И е много поучително да го има в учебниците по история. Ако тогава не са били НАТО и Варшавският договор толкова силни, Косово щеше да е тук, в България, по време на този процес. А сега по селата – аз нарочно ги питам как се казват хората, и все са мюсюлмански имена. И как ни се радват, и как ни обичат. А ги лъжеха, че като дойдем ще ги изселим и ще бутнем джамиите.

Плашеха ги, че ние ще направим това, което комунистите направиха. А ние им направихме пътища, канализация, животновъдство, поминък и т.н. Да се стабилизира още малко индустрията и да вдигнем пенсиите“, коментира Борисов.

Жители на едно от селата подарили барелеф на премиера. Борисов с усмивка обясни, че го е отказал с уговорката да му го изпратят, като се спомине: "Изненадаха ме и им казах, че като умра точно става за паметник. За пътя ми го подариха, никога не са вярвали, че ще имат път до селото".

Министър-председателят изслуша желанията на хората от селото за ремонт на част от улиците, за които твърдят, че различните кметове през годините не са направили нищо, след което Борисов заяви: "То ако всички бяха правили по една магистрала, нямаше сега да правим шест заедно“.

На искания на мъже от селото да се изгради стадион и спортна зала, Борисов посочи: "Залата ще ви я направим, за друго не обещавам“.

Министър-председателят заръча на земеделския министър Десислава Танева да обърне внимание на хората в селото, които имат над 800 овце, и да им помогне да си решат проблемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

Анонимен

преди 4 години

Каква толерантност нямате съвест бъдете толерантни и при кражбите на Евро средствата и далаверите.

185

ПРЕДВИДЛИВИ СА

преди 4 години

ДРУГОВЕРЦИТЕ. КАТО ГО ГЛЕДАТ НА СНИМКИТЕ....---------- Премиерът получил и барелеф: Точно става за паметник. ВСЕКИ ПОМАГА, КОЙ КАКТО МОЖЕ, ЗА ДА СЕ ИЗЧИСТИ ХОРИЗОНТЪТ НАД БЪЛГАРИЯ....

184

Анонимен

преди 4 години

Korumpiranoto benete moje da go zakriete....pr na borisov vi pravi prima qualité doku real filmi s exell tablici i diagrami, flipchart, infoscreen s rakomaane otchet s google cameri i handy s risk na jivota si dori i dosta po-izgodno mai ...ne stava iasno kaç euro struva mobil videosnimane bir saat...s kasova belejka ili bez...

fallback