Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова не шава проблемите в партията.

Още по темата
"Начинът, по който се подходи не решава никакви въпроси, защото ние се нуждаем от сериозен дълбочинен анализ защо за втори път след 2017 г. при избори почти поднесени на тепсия с много благоприятна среда – голямо недоволство от управлението на ГЕРБ и водещи позиции на БСП според социологическите проучвания в крайна сметка губим", коментира той.

Според него избирателите и сега не са припознали левицата като алтернатива.

"И този път основната линия в кампанията беше: "Гласувайте за БСП и това е първа крачка към предсрочни избори", смята той.

Явно било обаче, че този подход не е сработил и заради това било нужно да се направи истински анализ, а не да се стига до драматични действия или замитане на нещата под килима.

"Ако не направим такъв анализ сме обречени и трети път и четвърти път да повтаряме същите грешки със същия резултат и това не е в интерес на БСП. В интерес на БСП е да има сериозен разговор, а не някакви сблъсъци кой над кого ще надделее", отсече Станишев.

Според него червените симпатизанти очакват този анализ и адекватни действия след него, защото местните избори чукат на вратата.

"Тази идея за това да се прави общопартиен избор сега само ще дефокусира и раздели партията в този момент вместо да определяме кои са нашите кандидати да атакуваме управлението на ГЕРБ по места и да се готвим за една сериозна кампания. Има опасност това, което се случи на европейските избори – едно изкуствено наложено от ръководството разделение да се повтори отново и това е опасно за резултата на местните избори", предупреди лидерът на ПЕС.

Как той коментира преференциалния вот за себе си, състоя ли се европейски дебат у нас, има ли реални шансове Тимерманс за председател на ЕК, какви са възможните коалиции в следващия ЕП - целия разговор на Милена Милотинова вижте в предаването Брюксел 1 по Bulgaria ON AIR  от 17.30 ч. В събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase