Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ниската избирателна активност е шамар за водещите политически партии у нас. Около това мнение се обединиха в "Денят ON AIR" политолозите доц. Иво Инджов и Любомир Милушев.
Oще по темата
Инджов сподели, че оставката на Корнелия Нинова, като лидер на БСП, е закъсняла с няколко дни. Той обаче бе категоричен, че действията ѝ са напълно логични.

"В крайна сметка оставката на партийния лидер, след поражение на изборите, е логична и нормална. Тя обаче закъсня с 2 дни. Може би в БСП се надяват, че с тази оставка ще имат по-добри шансове за предстоящите избори. Тенденцията в левите партии е да се върви към пряк избор на лидерите. Хората удариха звучен шамар на управляващите с тази ниска избирателна активност. Резултатите имат и друг прочит - ГЕРБ загубиха 100 000 хиляди гласа, докато БСП спечелиха 30 хиляди. Хората вече търсят личности, за които да гласуват. Има голяма вероятност БСП да избере отново Корнелия Нинова за лидер, но това ще е пагубно за партията", заяви Инджов.

Любомир Милушев пък заяви, че основната причина за поражението на БСП на евроизборите е негативната кампания спрямо ГЕРБ.

"Основната причина за загубата на БСП на изборите е, че политическите субекти, които водеха негативна кампания рухнаха. Левите бяха анти-ГЕРБ. Така бе и във "Воля", "Атака" и останалите партии. Предизборната кампания се фокусира върху вътрешнополитическите теми. Малкото дни за водене на кампания пришпориха по-агресивния речник и нападките. Нищо в политическата картина не се промени след евроизборите", разясни Милушев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Не ми се слушат глупостите на джендъра иво минджев,какъв шамар са ударили 17 евродепутата трябваше да изберат ,17 избраха.Шамар щеше да е ,ако не бяха избрали нито един!

15

Нищо не е приключило

преди 4 години

Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Можеше и да бъде по-добре, но има време за това. Тя е единственият лидер, който се зае да обнови партията си. И старите "вечни" депутати естествено са против нея. Няма да се учудя, ако я изберат отново.

14

Анонимен

преди 4 години

"Избирателите ударили шамар на политиците"Хеххехех. Политиците 4 години тупат избирателя като брашнян чувал, че за 1 шамар ли са...

fallback