Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Володимир Зеленски е иновативен политик, който даде ясна заявка, че ще бъде политик на действието. Тази оценка направи вицепремиерът Марияна Николова в началото на днешното правителствено заседание.

Oще по темата

Зеленски към САЩ: Засилете санкциите срещу Русия

Николова взе участие в официалната церемония по встъпване в длъжност на новия президент на Украйна Володимир Зеленски, която се проведе във Върховната рада.

"Това е иновативен политик, който въпреки обстоятелстовото, че няма политически опит, извън този на актьор, даде ясна заявка, че ще бъде човек на действието и още по време на клетвата разпусна Върховната рада и предизвика предсрочни избори", разказа Марияна Николова.

Вицепремиерът добави, че са провели среща на четири очи. Тя обясни, че Зеленски е потвърдил заявките на бившия президент Петро Порошенко по отношение на българската общност и изучаването на български език от нашето малцинство.

"Той потвърди и ангажичентите по отношение на създаването на училище в Украйна с разширено изчуване на български език", уточни Марияна Николова.

Премиерът Бойко Борисов пък обясни, че днес ще посрещне гръцкия си колега Алексис Ципрас.

"Ще посрещнем колегата Ципрас. Стартираме интерконтектора с Гърция", каза министър-председателят.

Двамата ще проведат и среща на четири очи, в която ще обсъдят сътрудничеството между България и Гърция, както и енергийната, инфраструктурната и транспортната свързаност в региона на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Край

преди 4 години

Аз пък познавам един интровертен политик, а сега да видим кой е по-учен Мариянке.

16

ivailo

преди 4 години

Иновативен политик... Явно тази семпла женица иска да изглежда по-интелигентна , използвайки думи които не са и много ясни като значение.

15

Цб

преди 4 години

Тази женица от Трудовец за какво я ползват в министерския съвет.Мъка..а

fallback