Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Червената шефка Корнелия Нинова отново нападна премиера Бойко Борисов като тоз път повод за това стана изборът на нов главен прокурор.

Oще по темата
"Единствената цел на г-н Борисов е да остане до избирането на следващия главен прокурор, за да може да си гарантира безнаказаност след това“, коментира тя в предаването "Гласове" по БСТВ.

Според нея премиерът Бойко Борисов обикаля предизборно страната и обещава пари.

"Така не се управлява държавен и публичен ресурс. Това са парите, събрани от всички българи, и законът казва, че се преразпределят през парламента и там има контрол. Тук всичко е безконтролно и еднолично и с една цел - лично политическо оцеляване. Не е целта, която си поставя един държавник, когато управлява финанси", уточни още Нинова.

На въпрос как ще предизвика БСП предсрочни избори при положение, че премиерът Бойко Борисов е казал, че няма да подава оставка, ако загуби евровота, Нинова заяви: "Предсрочни избори могат да предизвикат избирателите. Аз ги призовавам - излезте и гласувайте. Това е суверенът, който може да предизвика предсрочни избори. Ако ГЕРБ загубят тези избори, вече нямат легитимност. Разбирам, че не искат да напускат властта със всички сили и средства. Това не е, за да дадат перспектива на страната или да увеличават доходите. Единствената цел на г-н Борисов е да остане до избирането на следващия главен прокурор, за да може да си гарантира безнаказаност след това. Така не може да се управлява".

Според Нинова алтернативата е политика и поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 4 години

За червени бабички не гласувам. Няма по-зле от БСП.

105

Анонимен

преди 4 години

ГЛАСУВАЙТЕ АКО бсп БИЕ герб ЩЕ ИМА ОСТАВКА И ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ИНАЧЕ ОНИЯ ЩЕ НИ МЪЧАТ ОЩЕ ТРИ ГОДИНИ. И медиите на Пеевски ще ги хвалят. СЪЩИЯ ТОЯ ПЕЕВСКИ, КОЙТО ИЗЛЪГА СТАНИШЕВ И СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ШЕФ НА ДАНС ЗА ДА ПРЕДИЗВИКА ПРОТЕСТИ ПЛАТЕНИ И ДА СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО А СЕГА МЕДИИТЕ НА ДПС ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ А ДПС КРЕПИ КВОРУМА НА ГЕРБ.

104

Анонимен

преди 4 години

Хора, единствения шанс да се отървем от ГЕРБ и патериците им е БСП. ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО, ЗА ДА ПОБЕДИМ РОМСКИЯ ВОТ И ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ НА ГЕРБ И ДПС.

fallback