Снимка: ВМРО
fallback

ВМРО искат наказание лишаване от свобода до 4 години и глоба от 10 до 15  000 лв. за обида и клевета, когато тя е изречена от депутат, евродепутат, министър или председател на политическа партия, която получава държавна субсидия.

Воеводите предлагат промяната в Наказателния кодекс, тъй като според тях в последните години все по-често политиците страдат от липса на идеи и постижения, които да отчетат пред избирателите си, и предпочитат да изричат лъжи към опонентите си и се опитват да превърнат политиката в един мръсен и разкалян терен, където съревнованието е кой е по-кален.

"Глобата е солена, но тя е съобразена с доходите, както на депутатите, така и на евродепутатите и би трябвало да ги заболи", каза Веселинов и обясни, че предложеният размер на лишаването от свобода ще изключва възможността извършителят да бъде освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

"Идеята е да се обединим около това, че политици, които лъжат и злепоставят опонентите си, ще ходят в затвора", уточни депутатът от "Обединени патриоти".

Веселинов посочи и че от ВМРО се борят за справяне с маргиналните ромски групи, където основен проблем е липсата на отговорност. "Отчитаме по време на тази кампания, че голяма част от политическата класа страда от още по-голяма липса на отговорност, отколкото нашите мургави сънародници", каза още той.

"Още по-обидна е ситуацията, когато някои хора се надпреварват да са родолюбци, патриоти или по-патриоти, защото патриотизмът е идеология, която обединява и аз съм убеден, че патриотизмът ще победи този псевдопатриотизъм, но въпросът е не само избирателите да дадат своя вот, а въпросът е тези, които превръщат политиката в гнусно нещо, да получат своето наказание", заключи Искрен Веселинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 4 години

Това е налагане на цензура. Затварят устите на малкото депутати, които имат да кажат нещо.

55

Анонимен

преди 4 години

"Гласувай за мен, аз ще направя еди какво си, вервайте." След изборите да се подведат под отговорност за имама за влизане във властта, парламента и европарламента. Всички интервюта, изявления и предизборни митинги да се прегледат и да се осъдят измамниците в тях.

54

Чочо

преди 4 години

Дано го приемат този закон, че толкова лъжи се изприказваха та ще ни стигнат за 500 години напред и ще затвори устата на някоя и друга червена лайкучка.

fallback