fallback

Законът за неизбежна самоотбрана, който бе предложен от "Обединени патриоти", е една победа срещу битовата престъпност. Това заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Красимир Богданов.

Според него досегашният закон е бил несправедлив спрямо хората, които са били жертви на посегателства. Богданов също така заяви, че очаква промените в закона да бъдат приети от Народното събрание и на второ четене.

"Това е една малка победа. Един от основните проблеми в България е борбата с битовата престъпност. Когато има посегателство над живота на човек или се влезе в имота му, той има право да защитава себе си и семейството си. Затова преди имаше присъди за атакувания човек, а не за нападателя. Законът бе несправедлив. Обществото показа, че държи на тези промени", каза той.

Депутатът допълни, че проблемът в коалицията с "Атака" и НФСБ са непреодолимите различия между партньорите. Той коментира и избора на Стево Пендаровски за президент на Северна Македония, като бе категоричен, че само по този начин страната ще продължи курса си към Европа.

"Пожелахме успех на останалите партньори в коалицията, но поради непреодолими различия между другите две партии няма как да вървим напред. Нямаме големи противоречия - и трите партии подкрепиха закона за самоотбрана", каза Богданов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 4 години

Патриотите казаха, че са много хитри и внимавали какво говорят. Били скрити фашисти и не се издавали. Това е поредната криптофашистка идея, която ще доведе до по-тежки престъпления или до странни случаи на саморазправа от ултрадесни патриоти или криминални престъпници. Каубойска история, уестърн или криминале по Куентин Тарантино.

33

Анонимен

преди 4 години

Престъпникът първо ще бие, после ще краде.

32

Анонимен

преди 4 години

В потрес съм от простотийте които прочетох. В писаниците по-долу се създава една картина която е основание да не се дава никаква свобода на населението по отношение на неизбежната отбрана още десетки години. Няколко простака така им се вихри мисълта че ако някой посмее да приложи простотийте им в живо дело, то този някой отново ще изгние в затвора за умишлено престъпление. По-добре е да се увеличи полицията и никаква свобода, и сега си имаме достатъчно. Не трябва да приличаме на САЩ.

fallback