Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до Стево Пендаровски по повод постигнатата от него победа на изборите в Северна Македония.

Oще по темата
Българският държавен глава пожелава успех и кураж на новоизбрания президент на югозападната ни съседка в период, в който на Северна Македония предстои да изпълни важен дневен ред по пътя си за членство в НАТО и Европейския съюз, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.
 
Президентът подчертава, че България остава последователен поддръжник на европейската перспектива на Северна Македония.

"Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между нашите две страни отваря пътя към постигането на този наш общ приоритет", заявява в писмото си Румен Радев.

Държавният глава подчертава, че България очаква лидерството на новия президент на Северна Македония не само по отношение реализацията на заложеното в клаузите на Договора, но и за вграждане на неговия дух в основата на бъдещите отношения между двете държави.
 
"Подчертавайки историческата близост между България и Северна Македония изразявам надеждата си, че ще продължим да я развиваме чрез ползотворни контакти между нашите президентски институции. Надявам се на скорошна среща с Вас", се казва още в писмото на президента Румен Радев до новоизбрания президент Стево Пендаровски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

екскурзиантката Деси

преди 4 години

Рейтинга на Гумен пада като руски самальот .

18

Българин

преди 4 години

Давай комунага Румка! Твоите хора създадоха македонската нация, измислиха македонския език, биеха хората от Пиринско, които не искаха да се наричат македонци.Ти какво си ни подготвил по този въпрос? Подарък-изненада!

17

мдаа..

преди 4 години

Вчера Румбурак призова генералите да не мълчат на правителството, ама той като беше действащ генерал си трайкаше, усмихваше се на ББ, че и междувременно си хвана любовница и си я направи секретарка.

fallback