Снимка: архив "Булфото"
fallback

България ще получи възможно най-добра цена за изтребителите F-16. Това каза американският посланик Ерик Рубин, съобщава БНР.

Родна делегация лети за САЩ, преговаря за нови F-16

Днес за Съединените щати замина делегация от различни български министерства, която трябва да уточни детайли по преговорите, свързани с начина на плащане на нови самолети за бойната ни авиация и цената им.

Според американския посланик цената на изтребителите е разумна. Рубин допълни, че сумата е голяма и затова Щатите ще подкрепят възможно най-добрите условия, погледнати през нуждите на България. Той повтори, че сключването на сделка е "много важна цел не само за сигурността на страната, а и за сигурността на НАТО".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

ПроСоТо

преди 4 години

До Какво се чудите ?абе чедо на "АБПФК",в НАТО членуват много държави,нато НЕ е сащ!!!!Ф-16 нито е единствения,нито "най-добрия" самолет,произвеждан В СТРАНИТЕ ОТ НАТО!!!!!!!!ИЗБОРА В РАМКИТЕ НА нато е голям,за съжаление нашите СЛУГИ решиха да носят чехлите на "Локхийд"....Разбира се,става въпрос за КОСМИЧЕСКИ комисионни,за това напъна им е "космически"..Разбира се,"космически" за гладните наши "политишъни".Ей на-Цвъки останал неудовлетворен от асансьора,ша напиня за частно летище..

74

Какво се чудите ?

преди 4 години

F16 е най-правилният и логичен избор, защото България е в НАТО. Ако бяхме във Варшавския договор най-правилният избор щеше да бъде(и беше) Миг. Толкова ли е трудно да разберете това червеноглавци...

73

ПроСоТо

преди 4 години

До ha-haзапитване за "МиГ" изобщо НЕ е отправяно бе!....Спите ли,или просто сте навити палячовци?!Макар че ако питаха мен,бих се подвоумил м/у Мига и Грипена.За "Фътата" няма и да помисля!..Защото:-Руснаците правят оръжията си,в това число и самолетите, с цел да воюват,а ония тарикати отвъд океана правят всичко с цел ДА ТЪРГУВАТ!!!..който разбрал,разбрал..

fallback