Снимка: архив, МС
fallback

Ще направим всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде добра реклама за България, увери министър-председателят Бойко Борисов.

„Има един факт – когато папата отива в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, за да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България. С този си жест той показва толерантност към вероизповеданията и пример“, заяви Борисов.

Oще по темата

Той припомни подписването на договора за добросъседство със Северна Македония, споразумението за името на Северна Македония с Гърция и предоставянето на възможността югозападната ни съседка да влезе в ЕС и НАТО.

„Сиреч, тези усилия, които положих лично аз – да не звучи като самохвалство, бяха оценени от папата с този жест да дойде не само в София, но и в страната, за да види как са устроени нашите градове и църкви. Което показва толерантност във вероизповеданията. Българите сме изключително толерантен народ и пример в това отношение. До нас във всяка една посока се водят войни – в Косово, в Крим, къде ли не. Така че и президентът Радев, и аз ще направим всичко необходимо това посещение да бъде една добра реклама за България“, подчерта Борисов, цитиран от „Фокус“.

Трескава подготовка за визитата на папата, Борисов първи ще го приветства

„Цял свят ще види, 780 камери ще снимат. Така че още веднъж се извинявам. Хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но мисля, че фактът, че той прие – този обичан папа, светът го харесва, е добър за България“, посочи премиерът.

На въпрос какви ще са първите му думи към папата Борисов отговори: „Мисля, че не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му в България. Важно е той в своето обръщение към света какво ще каже. Така че да не се правим на съизмерими с папата, ние сме по-скромни хора. Ще може българските граждани да го видят, да го пипнат. Това е изключително хубав жест към светите братя Кирил и Методий“, каза премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

ШМАТКА

преди 4 години

До Ересиада Този дятка е представител на световните милиардери които искат всички да са робии безпросветни еднокнижници ! Днес е свят ден за мен -иман 5 внука и днес ще кръстя в православната вяра на-малкият Георги!А този разколник да си хваща пътя за рим ли ватикана ли където да си лекува старческите болести.

239

Анонимен

преди 4 години

Стига с тоя дър..так ,агент на цру! Някой спомня ли си, че през 1981г България беше оплюта и обявена за терористична държава заради такъв един прухал! България в цялата се история е понасяла само беди и обиди от запада! Този не е добре дошъл за православните християни в БЪБГАРИЯ!

238

и тези са наши

преди 4 години

И като сте принципно против католиците, спомнете си за един велик българин, ама наисина велик! Петър Парчевич! Обикалял е владетели от изток и запад, за да търси съюз за освобождението на България. Живота си е раздал за това! С Богдан Хмелницки и с Хабсбургите е преговарял. С Полша. Имал е духовен сан и благородническа титла. Можел е да си живее живота. А се е раздал за България. Българи-католици вдигат Чипровското въстание. Това са наши хора.

fallback