Снимка: МС

След спешна среща на премиера Бойко Борисов със здарвния министър Кирил Ананиев и БЛС беше взето решението от 1 юни да бъдат увеличени цените на клиничните пътеки.

Още по темата

Всички участниците в разговора се обединиха около решението приоритетно да бъдат увеличени цените на клиничните пътеки, свързани с детското и майчино здравеопазване, допълниха от пресслужбата на МС.

Бил е обсъден механизмът, по който болниците да получат допълнителни средства през второто полугодие на годината през бюджета на Министерството на здравеопазването и чрез увеличение на цени на клиничните пътеки по линия на здравната каса.

"На срещата при премиера обсъдихме мерки за подобряване финансирането на здравеопазването и одобряване оценката на труда на медицинския персонал", обясни срещата Кирил Ананиев.

Той допълни, че механизмът на финансиране е определен с наредба на здравното министрество,  но някои клинични пътеки с години не са променяни като финансиране.

"Заедно с БЛС ни предстои работа, за да преценим кои пътеки ще бъдат увеличени и с колко", добави Ананиев.

"Тази методика цели справедливо недискриминационно разпределение на разходите за медицински персонал", каза още Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase