Снимка: Reuters
fallback

Парламентът ратифицира споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие за подкрепа за откриването на неин офис у нас.

Кабинетът ще предостави финансова подкрепа за откриването на офиса в София. За това държавата ще даде в периода 2019-2023 г. над 9 млн. лева.

Планира се изпълнението на проекта да е поетапно, като първата фаза ще стартира през юли 2019 г. и ще достигне пълния капацитет от 300 заети места в петгодишен срок.

Международната финансова институция прогнозира нетните приходи за държавата от дейността да достигнат 2,3 млн. евро през петата година.

Очаква се в офиса да бъдат наети голям брой специалисти по информационни технологии, които ще заменят и разширят услугите и продуктите, доставяни от Вашингтон.

Установяването на подобна структура у нас ще способства за осигуряването на работни места за високотехнологични специалисти и за надграждането на потенциал в сектори с висока добавена стойност.

Освен това ще се издигне престижът на страната ни пред международната инвеститорска общност като атрактивна дестинация за бизнес и инвестиции, пише в мотивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

Световната си премества служителитеи ние ще им плащаме.Молитвичкатазащо го викат всеки месец.Данните сафейк за парите.За хората предполагамсъщо.Плевньо ни обясняваше че амер.военни щели да бъдат едва ли не самоза караул.Тия ще ни рязкажат игратана терена(много ползотворен).

22

Скептик

преди 5 години

На едни хора трябва да се намери доходна служба.

21

Анонимен

преди 5 години

Тук милиони, там милиони,юруш на милионите за наши хора, народът плаща, ли плаща.Да са ни честити от първи юли цените на ток, парно, вода, храни и т.н.Ето така се прави 3% ръст на БВП

fallback